Hem Skapad : 08/09/07 Senast uppdaterad : 11/10/17 15:25 / 39 inlägg

Fortsatt serieledning  Publicerat onsdag 28 oktober 2009 22:45

                         Grums-Nor 2-2(1-1,0-0,1-1)

1-1 18.49 Ronny Boström ass Dahlström,Wilfan

2-1 9.01 Tobias Björk ass Andreas Karlsson

Skott: 37-26(12-10,15-7,10-9)

Det första derbyt för säsongen mellan Grums och Nor spelades idag inför en fin publiksiffra.Som vanligt lagen emellan blev det en oerhört tight match,där domaren fick den största huvudrollen.

Matchen började i ett hyfsat tempo där lagen bytte målchanser.Men det var Nor som skulle få in en lednings puck efter 8.36 när Jonas Hellqvist skrinnade in i skottsektorn och prickskjöt in 0-1.Grums fick några chanser att lira power-play utan att skapa något,men med 1.10 kvar av första perioden så lyckas man behålla pucken i anfallzon med en man mer på isen.Dallas hittar med ett sidlesspass en omarkerad Ronny Boström som kan lägga in den i tom kasse.1-1 alltså när man går till periodvila.

Tempot sjunker rejält i andra perioden och misstagen blir allt fler,men det är Grums som tar tag i taktpinnen och man har en rad chanser, men skärpan saknas helt i avsluten.Det var alltså fördel Grums inför slutakten.

När matchen står och väger som mest så gör skicklige Andreas Karlsson en uppåkning och kommer igenom det bomtäta Nor försvaret och spelar fram till Tobias Björk som hittar en lucka bakom Nors målvakt och 2-1 är ett faktum.Det hade vart dåligt med derbykänslor i matchen men dem sista 5 minutrarna så fick man se lite känslor på isen.När Hellqvist körde över Oskar i målet,så utrbröt det tumult ute på isen och domaren tappade hela matchen(som redan hade stått för en dålig insats) och han väljer att fega ur och tar en dubbelutvisning..SÅ FEGT DOMARE LUNDGREN!Efter det hittar han två märkliga utvisningar när Bomben åkte ut för en tveksam hakning och sen när han hittar en tveksam interference på Lorén någon minut senare.Sådana situationer hade uppstått hela matchen men som domaren hade blundat för.Men det är väl klart att Nor skulle få in en 2-2 puck när domaren bjuder in dem i matchen.Så surt.

Men alltid lika trevligt med serieledning!

Permalink

GIK ångar på  Publicerat onsdag 14 oktober 2009 22:37

Blogg gikhockey :GIK bloggen, GIK ångar på

Kommer ett referat imorgon någon gång..Är så förbaskat trött nu!

Hammarö-Grums 0-4 (0-3,0-0,0-1)

Skott: ??(?-?, 9-15, 9-15)

0.41 0-1 Andreas Dahlström ass Ronny Boström, Patrik Ferming

5.36 0-2 Andreas Karlsson ass Ronny Boström, Maxi Wilfan

19.59 0-3 Maxi Wilfan ass Andreas Dahlström, Ronny Boström

7.47 0-4 Maxi Wilfan ass Ronny Boström

Permalink

Seger i premiären  Publicerat söndag 11 oktober 2009 21:10

Blogg gikhockey :GIK bloggen, Seger i premiären

En ny säsong,nya möjligheter och många nya spelare.Det är så det brukar se ut i Grums inför varje säsong.

Man har en vision att ta klivet upp i ettan denna säsong.I somras skrattade jag bara åt den målsättningen,men efter att ha sett 2 träningsmatcher och seriepremiären idag,så har jag ändrat lite på min uppfattning.Man har ett ungt och hungrigt lag,men frågan är ifall junisarna har orken att kombinera j-18,j-20 och a-lags spel en hel säsong?Svaret får vi nog efter jul någon gång.

 

Men som sagt seriepremiär idag och det slutade med en 5-3 seger mot gästande Hallsberg.Första perioden var väl ingen höjdare från Grums sida,man släppte till mycket bakåt och det var bortalaget som tog ledningen med 0-1 efter 9.51.Ett skott som Oskar ska ta,men han svarade annars för en mycket stabil insats och han kommer bli viktig under säsongen.Men Grums replikerade ganska snabbt när Daniel Odhe kunde göra 1-1 på pass av Daniel Cerniz.Resultatet stod sig perioden ut och skotten slutade 9-10.

Det var Hallsberg som tog tag i taktpinnen i början av andra perioden och man kunde ta en tidig ledning med 1-2 redan 3.12 in i mittakten.Men Grums skulle komma tillbaka ytterligare en gång i matchen efter att Tobias Johansson pangat in ett slagskott i krysset från blå.Matchen stod och vägde när vårt senaste nytillskott Andreas Karlsson lurade upp Hallsbergs försvaret på läktaren och hittade en fristående Ronny Boström som enkelt kunde sätta dit 3-2 pucken.Man han till och med peta in en 4-2 puck lite turligt innan periodvilan,då det uppstod lite kommunikations problem hos gästernas försvar.Under andra perioden är det egentligen bara ett lag på banan och Grums vinner skotten med 12-3.

GIK fick med sig en utvisning efter 1.14 och det tog inte många sekunder innan Dallas hittade Boström med ett sidleds pass och han hade inga som helst problem att lägga in pucken i nätmaskorna.Men Hallsberg gav inte upp och fick in en puck i Power-play,men gästerna kom inte närmare än så,trots att det var lite nervigt i Grums i slutet av matchen. 5-3 alltså känns hur gött som helst,får hoppas på ytterligare en tvåa på onsdag mot Hammarö!

Skott: 26-23(9-10,12-3,5-10)

Publik:Fullsatt(1775)

Dagens tre stjärnor

***Daniel Odhe

** Stefan Kask

* Ronny Boström

Permalink

mh  Publicerat torsdag 15 januari 2009 18:05

Kvalet närmar sig med stormsteg för Grums A-lag.Igår vann man med hela 9-2 hemma mot Köping och visst når vi ett kval med detta lag?Man delar serieledningen med Arvika och Hallsberg på 27 poäng.

Redan nu på söndag är det seriefinal mellan Grums och Arvika i Billerudhallen.Får hoppas att det blir lite mer folk till helgen än vad det var igår.Lär ju ansluta en hel del folk från Arvika.Så jag tycker vi gör detsamma och visar att det är vår hemmaplan.

Det är väl ingen som har missat Munkfors och Sunnes kräftgång på senare tid?Som jag tidigare har skrivit så skulle det bli ett riktigt roligt kval ifall dessa två lag och Arvika tillsammans med Grums gjorde upp om division 1 platserna.

 

Som sagt seriefinal på söndag!

Permalink

Ändring är ett måste  Publicerat lördag 06 december 2008 21:26

Tycker att man skulle göra om division 2 serierna.Vissa lag håller helt enkelt inte måttet,tänker framför allt på lag som Säffle och Kungsör.Sen har ju Grums krossat lag som Kristinehamn som är ett topplag med 8-0 och i förra veckan blev det storseger mot Fagersta som ligger på den övre halvan i tabellen med 10-1.Det säger väl det mesta om klassen i årets division 2 Västra B?

Jag skulle vilja se en ändring i serie systemet.Tex att man slog ihop dom 6 bästa lagen från Västra A och B.En 12 lags serie alltså med mångra bra matcher i tvåan.Ser ju hellre en jämn match mellan Grums-Falun än och se när man vinner matcher stort.Något måste göras i alla fall.

Någon mer som har tröttnat på denna sega serielunk?Med för stora klass skillnader mellan lagen.Tror nog dom flesta redan väntar på kvalet i mars,ifall man tar sig dit vill säga.Drömkvalet skulle ju vara ifall man fick Sunne,Munkfors och Arvika i kvalet.Mång roliga matcher med mycket folk på läktarna.

Nästa hemmamatch är mot Säffle hemma den 17 december,inte den roligaste matchen denna säsong kanske men förhoppningsvis blir det rätt mycket folk på läktarna.

 

Permalink
|

öppna
stäng

Du måste vara ansluten för att skriva ett meddelande till gikhockey

Du måste vara ansluten för att lägga till gikhockey till dina vänner

 
Skapa en blogg